avgust 30, 2017 admin

 

 

Nova generacija stipendista!

Klub sa tradicijom dugom preko 70 godina ima mnogo imena koja su obeležila jugoslovenski i srpski fudbal, a koja su ponikla u Napretkovoj školi fudbala. Počev od golmana Stepića, štopera Vulića, braće Vuković, Vladimira Durkovića, Tomislava Milićevića preko Binića i Jugovića do sadašnjeg šefa stručnog štaba Nenada Sakića i trenera omladinske škole Ristića, Kojičića, Vidojevića i Filipovića, pa sadašnjih prvotimaca Napretka Miladinovića, Šljivića, Veškovca do najmlađeg Vulića.

Andrija Pecić iz Trstenika, Marko Anđelković, Luka Zdravković i Matija Nikolić iz Kruševca su novi stipendisti Fudbalskog kluba Napredak, koji su danas promovisani u prisustvu velikog broja novinara, roditelja,ali i prvotimaca: Miladinovića, Šljivića, Veškovca i Vulića koji su se rado odazvali pozivu i pružili podršku ovim mladim talentima. 

Koordinator omladisnke škole Slobodan Filipović u svom obraćanju prisutnima je rekao da su ovi kadeti ( svi su rođeni 2001.godine), na predlog trenera i ljudi koji rade u mlađim selekcijama predloženi za potpisivanje stipendijskih ugovora:

" Andrija Pecić je jedan od najvećih talenata u 2001.godištu, dolazi iz Trstenika i posle mnogo uloženog napora i teških pregovora uspeli smo da ga dovedemo u Napredak. Izuzetno mi je drago što sam ovde sa ovom četvoricom stipendista. Napredak je i prošle godine zabeležio odlične rezultate u mlađim selekcijama, omladinci su u kvalitetnoj ligi Srbije, pioniri i petlići su prvaci regiona istočne Srbije, a pioniri su vicešampioni države .

U Fudbalskom klubu Napredak svi misle na mlađe selekcije, počevši od predsednika Marka Miškovića, kome se ovom prilikom zahvaljujem na tome.

Nadam se da ćemo ove godine imati još bolje rezultate nego prethodne, a ja ću kao koordinator omladisnke škole uložiti sve napore da u Napretku igraju najbolji talenti iz regiona istočne Srbije a pogotovu iz Rasinskog okruga ".

Želje svih stipendista su iste, da jednog dana zaigraju u prvom timu Napretka, ali ne zaboravljaju ni imena trenera sa kojima su učili prve korake u fudbalu: Zlatka Markovića, Zogovića, Vidojevića, Dragana Tomića.