март 4, 2019 admin

 Нема више "лаких" утакмица

Погнуте главе су се фудбалери Напретка вратили из Сурдулице, и неминовно је било, пре најаве следеће утакмице, направити осврт на пораз од последње пласиране екипе Динама из Врања:

" У име својих играча и у своје лично име се извињавам свим љубитељима фудбала у Крушевцу, навијачима Напретка, и свим људима који прате спорт. Не зато што је ненормално да се изгуби утакмица, или да се изгуби са таквим резултатом, него једноставно због начина на који ми губимо утакмице. То је уз сплет разних околности-терена на којима не може да се игра фудбал- наша неспособност да се прилагодимо тим условима.  Оно што је најбитније ми смо ушли у наставак првенства далеко другачији од тима са којим смо завршили првенство. Разлика је огромна и ми ћемо имати великих проблема до краја првенства" рекао је шеф стручног штаба Милорад Косановић на конференцији за новинаре Фудбалског клуба Напредак.

Проблем представљају и повреде играча, поготову у задњој линији, ван строја су Вешковац и Деак. 

Најављујући утакмицу 25.кола Чукарички-Напредак, која се игра у среду 6.марта Косановић је рекао да се улажу неопходни напори да се "подигнемо" играчки и тимски:

" Нама ће свака утакмица бити тешка и у гостима и код куће. Чукарички је стари познаник, који је до сада освојио шест бодова у наставку првенства, играју са истим тимом две године, и играју на њихов начин.

То није игра које неко треба да се плаши, али они играју тако да врло лако дају голове, за разлику од нас, тако да ћемо имати доста проблема.

Једино што нам иде у прилог је њихов одличан терен за игру, тако да ћемо моћи да играмо фудбал. Морамо да схватимо да морамо да дамо много више него што смо давали до сада. То није ствар која се нареди, то је ствар карактера играча тима.

За останак у плеј офу треба реално још три до четири бода, и ми морамо да их узмемо, како знамо и можемо".

Оптимистично је то да Напредак може много боље и да је судећи по речима шефа струке проблем "у главама", што се добрим и напорним радом може исправити.