oktobar 11, 2019 admin

Napretkova škola fudbala počinje sa radom

Nakon višemesečnih priprema, Napretkova škola fudbala počinje sa radom. Deca uzrasta od 7 do 12 godina moći će da se upišu u školu, a prva dva meseca škola će biti besplatna za sve polaznike. Uroš Predić direktor škole najvio je početak rada:

"Napredak zaslužuje kao veliki klub da ima svoju školu fudbala. Nakon višemesečnih priprema i dogovora sa predsdnikom Markom Miškovićem, odlučili smo da napravimo školicu fudbala. 

Prva dva meseca školice će biti besplatna za sve polaznike. Sutra, u subotu 12.oktobra u 12 časova ćemo na Trgu organizovati javni čas, i ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da nam se priključe".

Decu će trenirati iskusni fudbalski treneri, a prvi među jednakima je Zoran Ristić, nekadašnji igrač i kapiten Napretka, sa bogatom kako igračkom karijerom, tako i trenerskim iskustvom:

" Ovo je novi izazov za mene i ujedno predstavlja novu želju za dokazivanjem. Uz saradnju sa direktorom škole i sa kolegama trudiću se da škola vrlo brzo dobije status kao što ga i ceo Napredak ima. Nadam se da ćemo uspeti da iz škole izbacimo podmladak koji će jednog dana igrati u prvom timu Napretka".

Trener Dragan Đukić je igračku karijeru započeo u Župi, da bi kasnije otišao u Mladost iz Lučana, a poslednje četiri godine radio je kao trener u Libanu:

" Velika je čast biti u Napretku, a još veća je da učestvujete u ovako velikom projektu. Nadam se da ćemo u saradnji sa kolegama brzo napraviti dobar posao."

Najmađi trener u Napretkovoj školi je Boris Jakovljević, koji nije krio uzbuđenje što je opet u Napretku:

" Ovo je jedan od najponosnijih dana u mojoj karijeri. Nakon deset godina se vraćam u Napredak, ovaj put kao trener. Škola fudbala koja se osniva ima nekoliko ciljeva: da animiramo široki krug dece da se bave sportom i fizičkom aktivnošću. Cilj je i da omladinska škola ima što kvalitetnije izgrače za buduće uspehe, što je svakako jedan od ciljeva Kluba. I naravno, ono što je najbitniji cilj jeste da deca sa zadovoljstvom dolaze u školu fudbala, da se zabavljamo, naučimo osnove fudbala na jedan moderan način sa metodologijom rada koja u ovom gradu nije viđenja."

Svaka generacija polaznika šole fudbala imaće treninge prilagođene njihovom uzrastu, i to će Napretkovu školu fudbala izdvojiti od ostalih. Treninzi će se održavati tri puta nedeljno u dve smene, da polaznici škole ne bi gubili redovnu školsku nastavu, jer je dobar uspeh u školu jedan od uslova za upis u Napretkovu školu fudbala.

" Ako ne ti, ko? Ako ne sada, kada? Izaberite svoj put do uspeha" slogan je Napretkove škole fudbala koja počinje sa radom.