октобар 11, 2019 admin

Напреткова школа фудбала почиње са радом

Након вишемесечних припрема, Напреткова школа фудбала почиње са радом. Деца узраста од 7 до 12 година моћи ће да се упишу у школу, а прва два месеца школа ће бити бесплатна за све полазнике. Урош Предић директор школе највио је почетак рада:

"Напредак заслужује као велики клуб да има своју школу фудбала. Након вишемесечних припрема и договора са предсдником Марком Мишковићем, одлучили смо да направимо школицу фудбала. 

Прва два месеца школице ће бити бесплатна за све полазнике. Сутра, у суботу 12.октобра у 12 часова ћемо на Тргу организовати јавни час, и овом приликом позивамо све заинтересоване да нам се прикључе".

Децу ће тренирати искусни фудбалски тренери, а први међу једнакима је Зоран Ристић, некадашњи играч и капитен Напретка, са богатом како играчком каријером, тако и тренерским искуством:

" Ово је нови изазов за мене и уједно представља нову жељу за доказивањем. Уз сарадњу са директором школе и са колегама трудићу се да школа врло брзо добије статус као што га и цео Напредак има. Надам се да ћемо успети да из школе избацимо подмладак који ће једног дана играти у првом тиму Напретка".

Тренер Драган Ђукић је играчку каријеру започео у Жупи, да би касније отишао у Младост из Лучана, а последње четири године радио је као тренер у Либану:

" Велика је част бити у Напретку, а још већа је да учествујете у овако великом пројекту. Надам се да ћемо у сарадњи са колегама брзо направити добар посао."

Најмађи тренер у Напретковој школи је Борис Јаковљевић, који није крио узбуђење што је опет у Напретку:

" Ово је један од најпоноснијих дана у мојој каријери. Након десет година се враћам у Напредак, овај пут као тренер. Школа фудбала која се оснива има неколико циљева: да анимирамо широки круг деце да се баве спортом и физичком активношћу. Циљ је и да омладинска школа има што квалитетније изграче за будуће успехе, што је свакако један од циљева Клуба. И наравно, оно што је најбитнији циљ јесте да деца са задовољством долазе у школу фудбала, да се забављамо, научимо основе фудбала на један модеран начин са методологијом рада која у овом граду није виђења."

Свака генерација полазника шоле фудбала имаће тренинге прилагођене њиховом узрасту, и то ће Напреткову школу фудбала издвојити од осталих. Тренинзи ће се одржавати три пута недељно у две смене, да полазници школе не би губили редовну школску наставу, јер је добар успех у школу један од услова за упис у Напреткову школу фудбала.

" Ако не ти, ко? Ако не сада, када? Изаберите свој пут до успеха" слоган је Напреткове школе фудбала која почиње са радом.