април 4, 2018 admin

Отворено писмо уредништву Спортског журнала

Поштовано уредништво Спортског журнала,

Обраћамо вам се поводом чланка изашлог у данашњем издању Спортског журнала, под насловом „Испади против Напретка“ (страна 5) кога потписује Сања Милутиновић, дописник Журнала из Крушевца.
Фудбалски клуб Напредак није желео да улази у „сукоб“ између ваше дописнице и нашег тренера Милорада Косановића,сматрајући да ће се лист са традицијом од преко двадесет пет година бављења спортским новинарством потрудити да добије и нашу изјаву о догађањима којима смо присуствовали и касније читали делимичну истину о истим. Обзиром да сте ви, верујући на реч свом дописнику и скраћеном видео снимку који сте добили од дописнице Сање Милутиновић „осули паљбу“ по нашем тренеру и одлучили да забраните његове изјаве у вашем листу, између осталог пишући да се „крије иза сукње“ ваше дописнице, у најмању руку је неетички и тенденциозно.
У данашњем издању листа дозволили сте да изађе текст који је више примерен тзв „жутој“ штампи, него „лидеру спортског новинарства“.
Тачно је да је Косановић на конференцији за новинаре рекао, цитирамо: „ ...Јако је важно да будемо прецизни а не да измишљамо ствари. Због тога моје име више не улази у Спортски журнал. Управо због таквих глупости. И то ми је драго. То је лист који има тираж 20000. Двадесет хиљада продатих листова не значи ништа, поготову мени после 40 година у фудбалу. Само волим да буде прецизно, а не како „ја мислим“.... и даље наставио да одговара на питање новинара ТВ Крушевац.
Сачекавши крај конференције за новинаре, ваша дописница је рекла, цитирамо:
„А што се тиче господина Косановића и његове изјаве да му је драго што га нема у Журналу, због те претенциозности своје од сада ће моћи у купусовом листу да излази“.
Из свега наведеног ваша дописница је закључила да је тренеру Милораду Косановићу „криво“ што се његово име не појављује у вашем листу, па се ту не завршава њена способност читања мисли, већ у свом тексту наставља са вређањем нашег тренера: Можда је време да у Напретку размисле каквог шефа имају. Човек је у годинама, при крају радног века. Не чује, заборавља шта је рекао...
Не би смо волели да ваши читаоци помисле да ваш лист не подржава инклузију „старијих“ особа у друштво у целини, или да се „не дај Боже“ подсмева њиховом физиолошком старењу.
Због свега наведеног, Фудбалски клуб Напредак и његови запослени, неће, до даљњег, давати било какве изјаве за ваш лист јер не желимо да учествујемо у медијском линчу било кога, а поготову не фудбалског стручњака Милорада Косановића.

Обзиром на "лидерство" у спортском новинарству дајемо вам и ексклузивну вест да је Милорад Косановић продужио уговор са Фудбалским клубом Напредак и за сезону 2018/19.

Размислили смо!