новембар 23, 2016 admin

20161123_125956

Напредак "отвара" седамнаесто коло

У 17.колу СЛ Напредак гостује на стадиону ЈНА у Београду. Утакмица Партизан - Напредак игра се у петак 25.новембра са почетком у 17:00 часова. 

Најављујући предстојећи меч шеф стручног штаба Напретка Драган Ивановић подсетио је присутне новинаре на тежак распоред који нам предстоји, напомињући да је ситуација сада много тежа него на почетку првенства, узимајући у обзир да је Партизан тада био фокусиран на Европско такмичење:

"Играчки њихов кадар није промењен, само је појачан Ђурђевићем за кога се испоставило да решава утакмице у домаћем првенству, а самим тим и "диже" екипу Партизана. 

Након пораза од Црвене звезде на домаћем терену и губитка сва три бода, следећих пет утакмица ће бити јако тешке за нас. Прва на реду је против Партизана који је у овом моменту у бољој форми од Звезде и дочекује нас на домаћем терену.

Ми са друге стране немамо шта да изгубимо, биће нам теже него против Звезде у Крушевцу, јер је Партизан тренутно у бољој форми.

Кратак је временски период за припрему за ту утакмицу, али смоћи ћемо снаге и сигурно се нећемо бранити. Гледаћемо да пружимо најбоље у овом моменту што можемо и видећемо какав ће резултат бити."

У другом колу СЛ 2016/17 Напредак је на домаћем стадиону забележио сва три бода против Партизана, али је већ у 1/16 Куп-а изгубио резултатом 3:1. Да говори о томе да ли се из тог пораза нешто научило, прилику је добио Бојан Миладиновић, фудбалер Напретка:

"Знамо где смо грешили и надам се да те грешке нећемо поновити. Иако гостујемо једној од најбољих екипа у Србији, надам се да ћемо испоштовати договор са тренером и надам се позитивном резултату. Све осим пораза, за нас је успех. Идемо да се надигравамо па како нам Бог да!"

"Велике" утакмице са собом носе и огроман ментални притисак на играче, и често се последице тога дуго осећају:

" Нема жаљења за пропуштеним приликама јер смо ми професионалци. На нама је да  извучемо поуке из претходних игара. Млађи играчи стичу ново искуство, а ми као старији смо ту само да их усмеримо.

Партизан нас дочекује са истим играчким кадром али бољом игром, него пре пар месеци. Биће то добра фудбалска представа и надамо се најбољем резултату" рекао је Ненад Шљивић окупљеним новинарима.