mart 16, 2018 admin

Statistika na ide u prilog Napretku

U poslednje četiri godine Napredak i Mladost iz Lučana su se sastali šest puta. Napredak je u tim susretima dva puta remizirao, ali nije ni jednom slavio. Sedmi put sastaće se u nedelju, u okviru 28.kola SL na stadionu Mladost u Kruševcu, sa početkom u 17:00 časova:

" Mislim da za našu ligu ne važi nikakva statistika i upoređivanje, jer svaki klub na šest meseci ili godinu dana menja ekipu. Onaj ko uspe da zadrži tim duže on je u prednosti. 

Kada sam došao u Napredak, bili smo četrnaesti na tabeli,posle dva i po meseca prodali smo četiri najbolja igrača i krenuli u novu polusezonu. Napredak danas i onaj od pre dva meseca nisu isti timovi. Sa svim klubovima je isto.

Mladost iz Lučana,za razliku od mnogih klubova,pa i Čukarički, imaju najstandardnije timove. Mladost ima igrače koji su uglavnom u godinama blizu tridesetih i oni ostaju u Lučanima. Zato Mladost pravi dobre rezultate jer ima konstantu. Slično je i sa Čukaričkim.

Mladost ia standardan tim u kome su Milošević, Pavlović, Radivojević dugi niz godina, pa i Trifunović i da ne nabrajam sve ostale. Svake godine se pojačaju sa po jednim, dva vrsna igrača, poput Lazara Jovanovića i taj tim igra svoju igru u ovom prvenstvu koja nije za potcenjivanje, naprotiv.

 Posle prolaza u Kupu Mladost je sigurno još bolje raspoložena, sa dosta samopouzdanja i tako i dolaze ovde. Oni nemaju šta da izgube, jer plasman u plej of ne zavisi sada samo od njih, oni su u vrhu plej auta i nemaju veliko opterećenje. Odigraće utakmicu onako kako je igraju, čvrsto, snažno sa kontrama.

Na nama je da probamo da napravimo što bolji rezultat, da uđemo sa jednom zalihom bodova u plej of i da u tom plej ofu ne statiramo, nego da probamo da ponavljamo igre koje smo pružali ovog proleća.

Nadam se da će nas posle reprezentativne pauze sačekati bolji vremenski uslovi, jer smo u poslednjih šest kola igrali po veoma teškim i lošim terenima, osim protiv Zvezde u Beogradu.

U mesec dana odigrali smo sedam utakmica u jako lošim uslovima i tereni su nas mnogo zamorili.Ostaje da u se u ova tri dana skoncentrišemo što možemo više i pokušamo da napravimo što bolji rezultat u nedelju, aneće biti lako", rekao je Milorad Kosanović, šef struke Napretka najavljujući utakmicu protiv Mladosti iz Lučana.

Nikola Eskić, fudbaler Napretka, smatra da je naša prednost u domaćem terenu:

"Mladost je dobro organizovana i iskusna ekipa,ali to nikako nije razlog da mi na našem stadionu pred našim navijačima posustanemo. Daćemo sve od sebe i nadamo se pozitivnom rezultatu."

Utakmica Napredak-Mladost igra se u nedelju 18.marta s apočetkom u 17:00 časova na stadionu Mladost u Kruševcu. Ulaznice za utakmicu biće puštene u prodaju na sam dan utakmice od 10:00 sati na blagajnama stadiona Mladost. Cene ulaznica su sledeće: sever 150, istok 250,zapad jedan 300, zapad dva 400 dinara.

Južna tribina se neće otvarati, a svi koji poseduju sezonske ulaznice za južnu tribinu moći će da utakmicu prate sa severa ili istoka.