novembar 28, 2016 admin

 

20161128_130249

Mi smo tim koji hoće da igra fudbal

 

Sa što manje taktičkih i tehničkih igrešaka moramo ući u utakmicu protiv Metalca. Ovo nam je možda najbitnija utakmica od svih preostalih. Mi smo protiv Zvezde i Partizana pokazali da smo tim koji hoće da igra fudbal, ostali smo uskraćeni bodova, ali se nismo obrukali. Ako želimo da Napredak bude u samom vrhu moramo mnogo da poradimo na koncentraciji da ne bi gubili stečeno", rekao je trener Dragan Ivanović na danas održanoj konferenciji za novinare i nastavio:

"Metalac je stabilan, dobro organizovan klub sa odličnim igračima i trenerom Vanićem i u trećem kolu SL su bili bolji od nas.Njihova forma je bila bolja. Bodovna razlika danas je u našu korist, ali ne smatram da smo bolji tim. To je pokazala njihova utakmica protiv Crvene zvezde".

"Maksimalno skoncentrisani moramo da uđemo u utakmicu, da ne srljamo zbog poraza u prethodne dve. Moramo da igramo pametno, trezveno, kao što smo do sada igrali na domaćem terenu" .

Po najavi Ivanovića zbog odsustva Lekovića i Ndaje, Napreda će predstojeću utakmicu igrati defanzivnije uz ozbiljnu pripremu za sve faze igre.

Fudbaler Napretka Bojan Miladinović smatra da nam najveće opasnost od ekipe Metalca dolazi po desnoj strani:

"Poznajem dobro tu ekipu i gledao sam utakmicu protiv Zvezde. Dobro organizovana ekipa. u svim delovima su stabilni. Na nama je da se potrudimo da opravdamo očekivanja navijača i po mom mišljenju sve osim tri boda je neuspeh za nas".

Predsnost Napretka u odnosu na goste Nenad Šljivić vidi pre svega u domaćem terenu:

" Pored publike koja je nama uvek ogromna podrška, mislim da je naš timski duh ono što bi moglo da prevagne u našu korist. Mi moramo da uključimo sve snage, prvenstvo se polako približava završnici, ali u ova poslednja četiri kola moramo da izvučemo svoj maksimum. Stiže nas umor, kartoni, možda u nekim situacijama i pad koncentracije kao u utakmici protiv Partizana, ali za mene utakmica nosi imperativ pobede".

Odlikom Upravnog odbora FK Napredak i predsednika kluba Marka Miškovića kruševačka publika će besplatno gledati utakmice Napretka koje se igraju na stadionu Mladost, do zimske pauze . Na ovaj potez se uprava Napretka odlučila pre svega u znak zahvalnosti za vernost koju nam naša publika nesebično daje, i predstavlja poziv za sve ljubitelje fudbala da u što većem broju isprate ekipu Napretka na zimsku pauzu.

Utakmica Napredak - Metalac igra se u sredu 30.novembra u 13:00 časova na stadionu Mladost u Kruševcu. Ulaz je slobodan.