новембар 28, 2016 admin

 

20161128_130249

Ми смо тим који хоће да игра фудбал

 

Са што мање тактичких и техничких игрешака морамо ући у утакмицу против Металца. Ово нам је можда најбитнија утакмица од свих преосталих. Ми смо против Звезде и Партизана показали да смо тим који хоће да игра фудбал, остали смо ускраћени бодова, али се нисмо обрукали. Ако желимо да Напредак буде у самом врху морамо много да порадимо на концентрацији да не би губили стечено", рекао је тренер Драган Ивановић на данас одржаној конференцији за новинаре и наставио:

"Металац је стабилан, добро организован клуб са одличним играчима и тренером Ванићем и у трећем колу СЛ су били бољи од нас.Њихова форма је била боља. Бодовна разлика данас је у нашу корист, али не сматрам да смо бољи тим. То је показала њихова утакмица против Црвене звезде".

"Максимално сконцентрисани морамо да уђемо у утакмицу, да не срљамо због пораза у претходне две. Морамо да играмо паметно, трезвено, као што смо до сада играли на домаћем терену" .

По најави Ивановића због одсуства Лековића и Ндаје, Напреда ће предстојећу утакмицу играти дефанзивније уз озбиљну припрему за све фазе игре.

Фудбалер Напретка Бојан Миладиновић сматра да нам највеће опасност од екипе Металца долази по десној страни:

"Познајем добро ту екипу и гледао сам утакмицу против Звезде. Добро организована екипа. у свим деловима су стабилни. На нама је да се потрудимо да оправдамо очекивања навијача и по мом мишљењу све осим три бода је неуспех за нас".

Предсност Напретка у односу на госте Ненад Шљивић види пре свега у домаћем терену:

" Поред публике која је нама увек огромна подршка, мислим да је наш тимски дух оно што би могло да превагне у нашу корист. Ми морамо да укључимо све снаге, првенство се полако приближава завршници, али у ова последња четири кола морамо да извучемо свој максимум. Стиже нас умор, картони, можда у неким ситуацијама и пад концентрације као у утакмици против Партизана, али за мене утакмица носи императив победе".

Одликом Управног одбора ФК Напредак и председника клуба Марка Мишковића крушевачка публика ће бесплатно гледати утакмице Напретка које се играју на стадиону Младост, до зимске паузе . На овај потез се управа Напретка одлучила пре свега у знак захвалности за верност коју нам наша публика несебично даје, и представља позив за све љубитеље фудбала да у што већем броју испрате екипу Напретка на зимску паузу.

Утакмица Напредак - Металац игра се у среду 30.новембра у 13:00 часова на стадиону Младост у Крушевцу. Улаз је слободан.