октобар 22, 2018 admin

Косановић: Да презимимо у КУП-у

Најављујући утакмицу осмине финала Куп-а Србије између Фудбалског клуба Борац и фудбалског клуба Напредак, шеф стручног штаба Милорад Косановић рекао је да је Борац клуб који има дугу традицију, и да тренутна његова позиција на табели ПЛС не одражава праву вредност тима:

"Они су екипа која има искуства у Куп такмичењу,  и играју доста агресиван, модеран фудбал,тако да ћемо имати утакмицу која ће бити можда тежа него она против Металца. У овом моменту то нама не смета, јер за противнике имамо тимове приближно истог квалитета, тако да су утакмице једнако тешке и захтевне.

Нема више "лаких" утакмица и не треба да их има. Напредак је спреман и за овај циклус од шест утакмица које се играју свака три дана,а који је почео са Радником, па нам предстоји Борац,Партизан, Младост,Земун и Рад. То је добро да би нас држало максимално концентрисане за овај период који представља средину првог дела сезоне.

Мислим да можемо да направимо добар резултат, са том жељом идемо у Чачак да покушамо да презимимо у Куп-у, јер није мала ствар остати међу осам најбољих. Имамо све изгледе, највише је до нас самих."

" Не верујем да је Борац прижељкивао нас у такмичењу, али су нас извукли, тако да идемо тамо да наметнемо своју игру, да се покажемо у што бољем светлу и да останемо у такмичењу", одговорио је фудбалер Напретка Игор Ивановић на питање да ли су играчи Напретка за противника прижељкивали ФК Борац. 

Ивановић је,по мишљењу навијача, постао специјалиста за Куп утакмице (против Металца је постигао погодак у надокнади времена), па се логично наметнуло питање да ли можемо очекивати нешто слично и у Чачку:

" Даћу свој максимум да екипа прође у такмичењу, а ако Бог да може и гол да се постигне", рекао је добро расположен Игор Ивановић.

Утакмица осмине финала Куп-а Србије игра се у среду 24.октобра са почетком у 17:00 часова на стадиону ФК Борац у Чачку.