septembar 27, 2016 admin

 

urosevic2

Kad Selektor zove 

Selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin objavio je spisak igrača iz domaće Superlige za prijateljsku utakmicu sa Katarom u Dohi. Na spisku se našao fudbaler Napretka Slobodan Urošević, koji je sjajnim igrama u dosadašnjem toku prvenstva postao miljenik kruševačke publike, ali je i selektoru Muslinu "zapao za oko":

"Velika je čast dobiti poziv Selektora. Lepo je videti da se vodi računa i o igračima koji igraju u domaćem prvenstvu, a ne samo onima koji igraju u inostranstvu. Za mene ovaj poziv znači mnogo, i shvatam ga kao korak ka A reprezentaciji."

Upitan za očekivanja Urošević je rekao:

"Od utakmice u Dohi očekujem dobro izdanje svih igrača, pobedu, ali i da se Selektoru prikažemo u što boljem svetlu.

Poziv je stigao u nezgodnom trenutku, jer je prvenstvo u toku i Napredak očekuje još jedna u nizu teških utakmica, ali se nadam da ću biti u mogućnosti da pomognem saigračima protiv Radnika iz Surdulice", rekao je Čaki ne skrivajući uzbuđenje zbog poziva.

Utakmica između Katara i Srbije igra se u četvrtak od 18 sati po srednjeevropskom vremenu.

"Termin je možda nezgodan, ali smo naišli na razumevanje klubova. Uglavnom, moja želja je bila da vidimo sve igrače, ranije sam najavio da ćemo se okupljati s vremena na vreme, a evo sada nam se ukazala mogućnost da odigramo jednu dobru utakmicu i vidimo ono najbolje što ima naša liga", rekao je selektor Muslin, a prenosi sajt FSS.

Na spisku su: Nikola Ćirković (Voždovac), Miloš Stanojević (Radnički Niš), Slobodan Urošević (Napredak), Saša Jovanović (Mladost Lučani), Ognjen Ožegović (Čukarički).Filip Kljajić (Partizan), Filip Manojlović (Crvena zvezda), Marko Poletanović, Srđan Plavšić, Marko Petković, Mihailo Ristić (Crvena zvezda), Nikola Maraš, Bogdan Mladenović (Rad), Nikola Milenković, Nemanja Miletić (Partizan), Vladimir Kovačević, Novica Maksimović, Filip Malbašić, Bogdan Planić i Aleksandar Paločević (Vojvodina), 

jovovic2

Fudbaler Napretka Vladimir Jovović, čijim pogodkom je Napredak ubeležio nova tri boda i popeo se na šesto mesto tabele SL, standardni je igrač na spisku selektora A reprezentacije Crne Gore Ljubiše Tumbakovića. Poziv je stigao za kvalifikacione utakmice za SP u Rusiji 2018.g. : Crna Gora - Kazahstan i Danska - Crna Gora:

" Uvek je lep osećaj kada poziv stigne, jer znam da idem da treniram i igram sa najboljima iz moje zemlje. Igramo jake utakmice, sa teškim protivnicima, i za mene kao igrača je to jedan veliki plus".

Prilikom dolaska iz Crvene zvezde u Napredak, Vladimir nije imao nedoumicu:

"Želeo sam da igram, i moja odluka je bila dolazak u Napredak. Bilo je teško kada sam došao, jer Napredak ima poseban sistem igre i treninga, i ja polako počinjem da ulazim u taj sistem. Napredak je od početka prvenstva dobro igrao, a kada je nešto dobro ne treba ga menjati."

Na pitanje da li očekuje da će se naći u startnih jedanaest u Surdulici, Jovović je skromno odgovorio:

"Moje je da treniram i da dajem golove. Biće onako kako Šef odluči".

Utakmica Crna Gora-Kazahstan igra se 8.oktobra u Podgorici, a Danska- Crna Gora u Kopenhagenu 11.oktobra.

puma

puma

puma

puma