mart 5, 2018 admin

Igrati,kontrolisati i davati golove

U prva tri kola prolećnog dela prvenstva Napredak je postigao 7 pogodaka, ali i primio šest. U utakmici koja je odigrana prethodnog vikenda u Kruševcu, mreža Napretka ostala je mirna:

" Dobro je ne primiti gol, ali nije poenta u tome. Poenta je igrati, kontrolisati igru i davati golove, a to da li ćete primiti gol ili ne, nije bitno. Uvek se igra za gol više", odgovorio je strateg Napretka   Milorad Kosanović na pitanje novinarke Žurnala da li je dobro ne primiti gol.

Veliki broj povreda mučio je tim Napretka od početka priprema, posebno u liniji odbrane, ali sve je to sada iza njih:

" Sada su se stvorili uslovi da možemo da uživamo i u takmičenju i u protivnicima i da vidimo koliko mi to možemo. Jedini problem koji možemo da imamo su vremenski uslovi. U koliko nas vreme posluži imamo veliku priliku da odigramo par dobrih utakmica.

Mačva je korektan i solidan protivnik. To nije tim koji može da se plasira u plej of, ali se bori za svaki bod da bi zauzeo što bolje mesto u plej autu. Tim koji ima Gavrića, Matića, Arsenijevića je tim koji morate da poštujete i mi ćemo to i uraditi.

Za nas su protivnik kao i svaki drugi, a mi ćemo probati da odigramo najbolje što možemo i da pokušamo, kao i uvek, da tražimo pozitivni rezultat" rekao je Kosanović.

Miloš Vulić je pružio odličnu partiju protiv Vojvodine, a gol protiv Spartaka proglašen je pogodkom kola, ali od slave se ne živi kaže Vulić:

" Mačva je dobar i čvrst protivnik. Igraju odlično na domaćem terenu. Mi potpuno spremni dočekujemo tu utakmicu i nadam se da ćemo bodove doneti u Kruševac. Atmosfera je odlična i normalno je da su i ambicije porasle jer igramo dobro, iz prve tri utakmice uzeli smo šest bodova, a propušteni bodovi protiv Voždovca rezultat su naših grešaka. Spremni smo za nastavak prvenstva i za što bolju poziciju".

Utakmica 26.kola SL Mačva-Napredak igra se u sredu 7.marta od 15:00 časova na Gradskom stadionu u Šapcu.