februar 8, 2018 admin

"Generalka" u punom sastavu

Druga faza pripremnog perioda fudbalera Napretka je završena i polako se ulazi u treću, završnu, pred početak šampionata. Prvih 30 radnih dana fudbalera Napretka prošli su u najboljem redu, kako u periodu provedenom u Kruševcu, tako i u zimskom kampu u Antaliji:

" Nakon vrlo kvalitetnog rada, u subotu nas očekuje poslednja kontrolna utakmica, nakon koje ćemo ući u prvu nedelju takmičarskog ciklusa. U pripremnom periodu nismo imali problema u radu, osim onih na koje nismo mogli da utičemo kao što su povrede koje nisu posledica rada, nego nekih nesrećnih niza slučajnosti. U jednom periodu smo od 6 igrača, koliko ih možemo postaviti na poziciji štopera, ostali na jednom. Dvojica su slomila prste šake, jedan se razboleo, jedan se povredio pred put za Tursku, i to su stvari na koje nismo mogi da utičemo.

Bilo je igrača koji su ušli u pripreme sa prošlogodišnjim povredama, i to nam se obilo o glavu kada su pripremne utakmice u Turskoj u pitanju, ali smo dobili na tome da smo mogli da proverimo određeni broj igrača na drugim pozicijama" sveo je utiske o pripremnom periodu šef struke Napretka Milorad Kosanović.

Kosanović je rekao još da se nada da će se u subotu odigrati utakmica u dobrim uslovima,ali i ako ne budu, smatra da to ne predstavlja problem: 

" Utakmice u pripremnom periodu ne znače mnogo. One trebaju da posluže za proveru ili neku postavku, ali to je sve bez takmičarskog tonusa i na drugom nivou u odnosu na šampionat. Igra, balans, kompozicija tima, sve su to elementi na kojima se radi u kontinuitetu. Neki igrači su otišli ali su došle adekvatne zamene, dobri igrači koji imaju perspektivu i koji su već sada zreli i nadam se da ćemo odigrati proleće na sličan način kako je to bilo u većem delu jeseni".

Poslednju pripremnu utakmicu Napredak će odigrati u subotu 10.februara sa početkom u 13:00 časova. Protivnik je Metalac iz Gornjeg Milanovca. Mesto odigravanje utakmice biće naknadno objavljeno.