фебруар 8, 2018 admin

"Генералка" у пуном саставу

Друга фаза припремног периода фудбалера Напретка је завршена и полако се улази у трећу, завршну, пред почетак шампионата. Првих 30 радних дана фудбалера Напретка прошли су у најбољем реду, како у периоду проведеном у Крушевцу, тако и у зимском кампу у Анталији:

" Након врло квалитетног рада, у суботу нас очекује последња контролна утакмица, након које ћемо ући у прву недељу такмичарског циклуса. У припремном периоду нисмо имали проблема у раду, осим оних на које нисмо могли да утичемо као што су повреде које нису последица рада, него неких несрећних низа случајности. У једном периоду смо од 6 играча, колико их можемо поставити на позицији штопера, остали на једном. Двојица су сломила прсте шаке, један се разболео, један се повредио пред пут за Турску, и то су ствари на које нисмо моги да утичемо.

Било је играча који су ушли у припреме са прошлогодишњим повредама, и то нам се обило о главу када су припремне утакмице у Турској у питању, али смо добили на томе да смо могли да проверимо одређени број играча на другим позицијама" свео је утиске о припремном периоду шеф струке Напретка Милорад Косановић.

Косановић је рекао још да се нада да ће се у суботу одиграти утакмица у добрим условима,али и ако не буду, сматра да то не представља проблем: 

" Утакмице у припремном периоду не значе много. Оне требају да послуже за проверу или неку поставку, али то је све без такмичарског тонуса и на другом нивоу у односу на шампионат. Игра, баланс, композиција тима, све су то елементи на којима се ради у континуитету. Неки играчи су отишли али су дошле адекватне замене, добри играчи који имају перспективу и који су већ сада зрели и надам се да ћемо одиграти пролеће на сличан начин како је то било у већем делу јесени".

Последњу припремну утакмицу Напредак ће одиграти у суботу 10.фебруара са почетком у 13:00 часова. Противник је Металац из Горњег Милановца. Место одигравање утакмице биће накнадно објављено.