новембар 26, 2015 admin

Титула јесењег првака

Фудбалски клуб Напредак носилац је титуле јесењег шампиона ПЛС.То је био повод да се данас одржи конференција за новинаре, и направи преглед полусезоне.

Данашњи састав је био следећи: у одбрани Абрахам Фримпонг, средина терена Марко Гобељић, а у нападу је био Огњен Дамњановић. Ова тројица сјајних играча Напретка предводјени су шефом стручног штаба Богићем Богићевићем и асистентом тренера Иваном Стефановићем:

"На почетку бих се захвалио свима који су допринели овом добром резултату: почев од најближих сарадника Стефановића, Стојановића и Милетића, играча који су изнели главни терет, свих људи у клубу, Марку Мишковићу, навијачима и свим представницима медија. Да нисмо сарађивали тако добро не би било ни резултата.

Резултати су за мене очекивани. Напредак не припада овој лиги, и морамо да учинимо све што можемо и знамо да се што пре вратимо тамо где припадамо.

Сматрам да овој екипи нису потребна нека значајна појачања за овај ранг такмичења.Ми можемо да сачувамо и увећамо предност коју имамо над осталим екипама, и да радимо на формирању тима за Суперлигу",рекао је Богићевић на почетку конференције.

"Ова екипа Напредка може боље", реченица је која је ове године највише пута била изречена представницима медија од стране шефа стручног штаба,а то побољшање Стефановић очекује већ након припрема:

"Већи део екипе је промењен у односу на прошлу годину и ми смо се скупљали "у ходу". До краја августа су долазили играчи и сваког дана је био видљив напредак, из утакмице у утакмицу се играло све боље и у шали умем да кажем: штета што је крај првенства, тек смо ушли у форму и уиграли се.

Кроз заједнички припремни период и могућа појачања потрудићемо се направимо још јачу конкуренцију у тиму, да се још боље уиграмо,наставимо са победама и уједно да припремамо тим за Суперлигу,што нам је и циљ."

Абрахам Фримпонг је искусни борац за пласман у најелитније такмичење,обзиром да је један од играча који је најдуже у Напретку:

" Имамо одличан тим, играмо као тим, и то даје резултате. Стручни штаб је одличан и одлично радимо, улазак у Суперлигу је само питање времена."

Са најкраћим стажом у редовима Напретка је нападач Огњен Дамњановић, стрелац пет погодака, од укупних 25:

"Напредак је велики клуб, и све је на високом нивоу. Ми смо несумљиво највеће име у лиги. Што се тиче саиграча, као што је већ речено,скупљали смо се "у ходу". Неки су дошли касније,неки су били повређени, међутим како је првенство одмицало играли смо све боље. Има доста талентованих младих играча, и ово је једна хомогена екипа,не само на терену него и ван терена, и то је наша главна одлика и највећа снага".

Богићевић нема трансфер листу, а пред играчима је велики изазов,обзиром на најаву повећања конкуренције,али Гобељић не брине туђу бригу:

" О томе одлучује шеф,ми смо ту да радимо свој посао,а конкуренцје се не плашим и очекујем да ће следећа полусезона бити још боља".

Пред Чарапанима је још један велики изазов пре одласка на заслужени одмор-осмина финала Купа Србије против Мераклија. Среда, 2.децембар, 16:30!

puma

puma

puma

puma